Internet trgovina Behealthynature.com (u daljnjem tekstu Internet trgovina) u vlasništvu je tvrtke Far wes d.o.o., Predovečka 15, 10 110 Zagreb, Hrvatska, OIB: 16602938022 (u daljnjem tekstu prodavač) iz Zagreba koja je usmjerena na pronalaženje proizvoda i usluga za poboljšanje kvalitete života.

Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja određuju poslovanje Internet trgovine, prava korisnika i poslovni odnos između prodavača i kupca.

 Osnovne informacije o proizvodima

Prodavač se obvezuje da će kupac uvijek na raspolaganju imati sljedeće informacije:

 • podatke o identitetu prodavača (ponajprije tvrtke i sjedište tvrtke te registarski broj pod kojim je tvrtka upisana) kao i kontaktne podatke za komunikaciju s prodavačem
 • informacije o najznačajnijim karakteristikama proizvoda odnosno usluga iz ponude internetske trgovine
 • informacije o dostupnosti proizvoda odnosno usluga iz ponude internetske trgovine
 • način i uvjete dostave proizvoda odnosno izvršenje usluga, prije svega mjesto i rok dostave;
 • informacije o načinu plaćanja;
 • podatke o vremenskoj valjanosti ponude iz internetske trgovine;
 • informacije o roku u kojem je moguće odustati od ugovora i uvjete za odustajanje;
 • informacije o mogućem postupku povrata proizvoda kao i o postupku slanja pritužbe

Način plaćanja i kupoprodajni ugovor

Prodavač omogućava sljedeće načine plaćanja:

 • plaćanje pouzećem kod dostave ili na pošti
 • plaćanje putem Paypal-a
 • plaćanje bankovnom transakcijom

Prodavač korisniku koji je kupio proizvod u internetskoj trgovini izdaje račun u pisanom obliku, s jasno opredijeljenim troškovima i objašnjenjem o pravu na odustajanje od kupnje s vraćanjem kupljenog proizvoda ako je to potrebno i moguće. Kupoprodajni je ugovor u obliku narudžbenice u elektronskom obliku spremljen na poslužitelju prodavača i kupcu je dostupan u svakom trenutku na njegovom korisničkom profilu. Kupoprodajni je ugovor sklopljen na hrvatskom jeziku.

Kupoprodajni je ugovor između prodavača i kupca sklopljen u trenutku kada prodavač potvrdi narudžbu. Od tog trenutka na dalje, sve su cijene i ostali uvjeti kupovine fiksni i važe kako za prodavača tako i za kupca.

Cijene 
Cijene na web-stranicama su konačne u odnosu na dan zaprimanja/dostavljanja narudžbe i uključuju 25% PDV-a. Izražene su HRK (Croatian kuna) te se svakodnevno ažuriraju u EUR prema važećem tečaju Europske centralne Banke 
(https://www.ecb.europa.eu/stats/policy_and_exchange_rates/euro_reference_exchange_rates/html/index.en.html) Cijene su važeće u slučaju gore navedenih načina plaćanja. Cijene se mogu mijenjati bez prethodne najave.

Dostava i isporuka

Narudžbe ćemo poslati u roku 3 radna dana (subote, nedjelje i praznici su isključeni) ovisno o trenutnoj raspoloživosti artikla.

Pošiljku ćemo isporučiti putem GLS kurirske službe. 

GLS nudi poseban oblik dostave FLEX DELIVERY

Više o procesu GLS flex delivery:

 1. korak:Informacije na početku otpreme

Pošiljatelji zaprimaju narudžbe, pripremaju otpremu i putem sustava za otpremu GLSu prenose uobičajene podatke o pošiljci – uključujući i e-mail adresu te broj mobilnog telefona primatelja. Na taj način aktiviraju opcije fleksibilne dostave. GLS putem e-mail poruke i/ili sms-a obavještava primatelja o predstojećoj dostavi kao i o standardnom vremenskom okviru dostave. GLS također šalje poveznicu koja primatelje neposredno vodi na GLS-ovog upravitelja dostave (Delivery Manager) gdje oni imaju mogućnost odabira između nekoliko opcija dostave prema vlastitim željama i potrebama.

 1. korak:Obavijest o očekivanom vremenskom okviru dostave

Ujutro, na dan dostave kada dostavljač skenira paket, primatelju se automatski šalje druga obavijest putem e-mail i/ili sms-a koja sadrži 3-satni vremenski okvir očekivane dostave. Poruka također sadrži telefonski broj dostavljača i službe za korisnike. U tom se vremenu GLSov upravitelj dostave (Delivery Manager) više ne može koristiti.

 1. korak:Izaberite način dostave

U slučaju da je prvi pokušaj dostave neuspješan, primateljima se automatski šalje obavijest putem e-maila i/ili sms-a. Poruka sadrži poveznicu koja neposredno vodi na GLS-ovu stranicu upravitelja dostave (Delivery Manager) gdje sve opcije za dostavu stoje na raspolaganju i gdje primatelji ponovo mogu odrediti što će se dalje dešavati s paketom.

Dostava će biti obavljena u roku 1-2 radnih dana nakon što pošaljemo paket (subote, nedjelje i praznici su isključeni), osim manjih mjesta i otoka za koje se primjenjuje važeći raspored vožnje GLSa.

Raspored dostave na otoke (https://gls-group.eu/HR/hr/dostava-na-otoke)

Tvrtka Far Wes d.o.o. ne preuzima odgovornost u slučaju kašnjenja isporuke zbog više sile.

Prije isporuke, svaki artikl provjeravamo da nije oštećen. Molimo da pošiljku preuzmete pred dostavljačem kako bi izbjegli naknadne reklamacije zbog pošiljke oštećene prilikom dostave.

Za iznos narudžbe (plaćeno PayPal-om ili bankovnom transakcijom) manjem od 375,00 kuna, trošak dostave snosi naručitelj i ona iznosi 29,40 HRK (PDV uključen) za sva mjesta u Republici Hrvatskoj.

Za iznos narudžbe (plaćanje gotovinom prilikom dostave) manjem od 375,00 kuna, trošak dostave snosi naručitelj i ona iznosi 34,40 HRK (PDV uključen) za sva mjesta u Republici Hrvatskoj.

Za iznos narudžbe (ukupno, proizvodi) od 375,00 kn i iznad, dostava je besplatna za sva mjesta u Republici Hrvatskoj. 

Za dostavu u Sloveniju, Austriju, Mađarsku, Slovačku i Češku nije moguća usluga: FLEX DELIVERY

Pošiljku ćemo isporučiti putem GLS kurirske službe. 

Plaćanje gotovinom prilikom dostave GLS-om: NIJE MOGUĆ

Za iznos narudžbe (plaćeno PayPal-om ili bankovnom transakcijom) manjem od 75,00 EUR, trošak dostave snosi naručitelj i ona iznosi 8,50 EUR (PDV uključen) za države: Slovenija, Austrija, Mađarska, Slovačka i Češka.

Za iznos narudžbe (ukupno, proizvodi) od 75,00 EUR i iznad, dostava je besplatna za države: Slovenija, Austrija, Mađarska, Slovačka i Češka.

 

Pravo na odustajanje od kupovine, vraćanje proizvoda, reklamacija

Kod ugovora napravljenoga na daljinu, kupac ima pravo u četrnaest (14) dana prodavaču na e-mail javiti nezadovoljstvo kupljenim proizvodima. Pri tome ne treba navesti razlog svoje odluke. Vraćanje zaprimljene robe podrazumijeva se kao obavijest o odustajanju od kupnje.
Kupac mora najkasnije 30 dana po obavijesti o povratu robu vratiti prodavaču. Po prijemu robe prodavač će kupcu sukladno sa zakonom vratiti sav plaćeni iznos. Jedini trošak koji snosi kupac je neposredni trošak povrata robe. Pošiljke s otkupninom ne prihvaćamo.
Pri povratu robe kupac treba poslati i račun te osobne podatke, uključujući i broj transakcijskog računa na koji želi dobiti povrat novca. Povrat novca ćemo izvršiti u roku od 30 dana od obavijesti o odustajanju od ugovora. Pri povratu novca vraća se vrijednost proizvoda, ali ne i troškovi slanja. Kupac snosi troškove koji nastaju prilikom povrata kupljenog proizvoda. Roba koja se vraća ili reklamira mora biti vraćena zapakirana u originalnu ambalažu bez vidljivih znakova upotrebe sa svim priručnicima i jamstvenim potvrdama. Roba ne smije biti korištena. Kupac mora u roku od 14 dana putem e-maila najaviti povrat proizvoda, a mi ćemo poslati upute o povratu. U dogovoru s kupcem, naručujemo preuzimanje robe na adresi kupca. Kupac poslije najave povrata ima još 30 dana za vraćanje robe na našu adresu. U suprotnom slučaju ne možemo izvršiti povrat novca. Povrat novca ćemo vam napraviti najkasnije 14 dana nakon primitka vraćenih proizvoda. Povrat novca se izvršava preko transakcijskog računa na IBAN stranke (troškove transakcije snosi prodavač).

Kuponi

Prodavač povremeno na svojim stranicama može objaviti kod kupona kojeg kupac može iskoristiti prilikom predaje narudžbe. Kod nosi različite pogodnosti, od poklona do popusta. Svaki kod je vremenski ograničen. Kupac može iskoristiti samo jedan kod po kupovini.

Close Menu
×

Cart